Kerstoptreden GKG in de Guldenakker en Thebe Elisabeth

Het is maandagmiddag 19 december als in het Atrium, op de begane grond van de Guldenakker, de eerste bewoners de beste plaatsjes zoeken om alles goed te kunnen horen en zien.
Als de koorleden rond half drie hun plaats hebben ingenomen, geeft dirigent Gabrielka Clout aan onze vaste pianiste Kazue Goto het teken om het eerste nummer in te zetten. Onze mannen hebben zich dan in een halve cirkel voor het koor opgesteld en zetten het “Hodie Christus natus est” in. De zaal is muisstil, wat de sfeer ten goede komt. Na een samenzang zingt koorlid Annelies een solo in het prachtige Weihnachtslied, waarbij het refrein door het koor wordt gezongen. De rest van het programma is een aaneenschakeling van Engelse carols, afgewisseld met de oer-Hollandse kerstliedjes, zoals “De herdertjes”, “Midden in de winternacht” en het “Eer zij God”. Na een korte pauze, waarbij we de kelen wat kunnen smeren, vervolgen we het programma en eindigen met de medley “12 songs of Christmas”. Na het dankwoord zingen we het sfeervolle Stille Nacht (in het Duits: Die Geburt). De bewoners hebben genoten en de kerstsfeer zit er al best goed in.

Wij gaan naar huis, waarna we diezelfde avond om 7 uur weer present zijn in de Meander, de kapel van Woonzorgcentrum Elisabeth aan de Bergstraat Ook hier worden we door de bewoners enthousiast begroet.
Korte tijd was het spannend of het concert wel door kon gaan, omdat door de gevolgen van een vervelend virus diverse afdelingen een aantal dagen gesloten moesten blijven. Naast de mogelijkheid van besmetting zouden er in het geval we toch zouden zingen, slechts enkele bewoners kunnen komen luisteren. Gelukkig was het gevaar geweken en konden we hetzelfde repertoire zingen van die middag.
De advocaatjes met slagroom, in de pauze, vielen ook bij diverse koorleden goed in de smaak. Ook hier waren de bewoners erg enthousiast en hebben veel liedjes mee kunnen zingen.
Wij hebben een sfeervolle, zinvolle en fijne dag gehad. We zijn bij beide instellingen op voorhand uitgenodigd voor volgend jaar.