Kerstconcert 2019

Op 22 december 2019 gaf het Gemengd Koor Goirle samen met Gemengd Koor Malkander een kerstconcert in de kerk van St. Jan in Goirle.
Het concert stond onder de bezielende leiding van Gabrielka Clout, dirigent van beide koren.

De solisten waren:
- Christina Karenovics, sopraan
- Emilie Wijers, alt
- Harald Quaaden, tenor
Onze eigen Kazue Goto bespeelde op voortreffelijke wijze het orgel. Er was een strijkorkest aanwezig, bestaande uit studenten van Fontys Conservatorium en andere musici uit Tilburg en Goirle waaronder Taetske Strouken, bij velen bekend in Goirle als viooldocent.

De muziek die ten gehore werd gebracht was:
- Lauft ihr hirten allzugleich van Michaël Haydn
- Amahl and the nightvisitors van Gian-Carlo Menotti
- Magnificat in Bes groot van Gianbattista Sammartini

Daarnaast zong elk koor afzonderlijk een lied en werden de mensen actief betrokken bij het concert door mee te zingen met een aantal kerstliederen. De opkomst was groot, de kerk was zo goed als vol en Gabrielka opende het concert met een verrassing: Haar dochter Stella met vriendin Aila, dochter van de solisten Christine en Harald, allebei 7 jaar oud, zongen een heel mooi lied. Zij spelen ook Cello. Daarna kon iedereen genieten van een sfeervol concert.
Na afloop was er een gezellig samen zijn voor alle aanwezigen in de Annetje van Puijenbroek kapel van CC Jan van Besouw. Ook daar was het ontzettend druk en iedereen kon lekker napraten over een prachtig concert.
Het optreden heeft heel veel oefening en repetities gekost maar iedereen kan er met een goed gevoel op terug kijken. De dag werd voor de koorleden afgesloten met een heerlijke koffietafel bij Bojangles.

Wij wensen iedereen fijne kerstdagen toe en een voorspoedig 2020.