André geridderd

Vrijdag 24 april 2020 is een datum die voortaan verwijst naar het feit dat wij een ridder binnen het koor hebben.
Heel vreemd in de coronatijd, maar André Müller werd deze ochtend, precies om elf uur gebeld door de burgemeester met de mededeling dat zijne majesteit de koning het heeft behaagd ....

De redenen waarom het de koning behaagde was niet heel snel uit te leggen, zoveel vrijwilligerswerk dat André doet, laat zich niet in één zinnetje vertellen. Ik zal in het kort opnoemen wat de revue passeerde:
Allereerst natuurlijk de werkzaamheden binnen het Gemengd Koor Goirle. Naast het vele werk als secretaris is André ook nog eens de verbindende factor binnen het koor. Hij is lid van de muziekcommissie en neemt ook deel in de jubileumcommissie.
Voor de EHBO vereniging Riel is hij actief als secretaris van de vereniging. Hij is lotusslachtoffer, geeft EHBO lessen op basisschool de Vonder en hij is gediplomeerd AED bedienaar.
Voor basisschool Het Wandelbos is André de onmisbare duizendpoot. Karweitjes die de conciërge niet voor elkaar krijgt, werkt André met veel plezier af.
Het koor GoTiKo, André is ruim 30 jaar betrokken bij het koor, verleent hand- en spandiensten, bereid vieringen voor en zingt zijn partijtje mee.
Sportgroep "de Doorzetters", André heeft de groep opgezet, houdt de ledenlijst bij, maakt afspraken betreffende sporthallen. Hij verzorgt de nieuwsbrief. Aals de leraar uitvalt, neemt hij de zelfs les over. Hij is de vertegenwoordiger van de groep naar gemeente en sporthalbeheerder.

Waarschijnlijk vergeten we nog wel wat werkzaamheden, maar als ik het zo terugkijk is het een indrukwekkende lijst, die het meer dan rechtvaardigt dat André voortaan als ridder André door het leven gaat.

Veel leden van het koor hebben André en zijn gezinnetje toegezongen. Gabrielka had nog snel een toepasselijk lied in elkaar gezet op de wijze van Frère Jacques (klinkt toch wel beter als vader Jacob).

Ook van deze kant wil ik André, Nettie, kinderen en kleinkind heel hartelijk feliciteren.

Zodra we weer mogen oefenen, heffen wij het glas op André. Intussen stay cool, stay safe, stay at home maar, let wel een beetje op elkaar.