Geslaagd Diner Chantant van Gemengd Koor Goirle

Afgelopen vrijdag organiseerde het Gemengd Koor Goirle een diner Chantant in de Commanderie ter gelegenheid van het 75 jarig bestaan van het koor. Er waren maar liefst 160 gasten aanwezig. De avond was een groot succes, de sfeer geweldig en het diner overheerlijk.
In november 2020 bestaat het koor 75 jaar. Dat zal gevierd worden met een jubileumconcert in het voorjaar 2021. Om dit concert te kunnen financieren organiseerde de jubileumcommissie een sponsordiner in de Commanderie. Een aantal koorleden verzorgden de bediening onder de bezielende leiding van Noor en Sjef van Roessel. Tussen de gangen door zong het koor liederen die pasten bij het diner. Als openingslied zongen zij uit het Les Brigands van Jacques Offenbach een Frans lied dat de gasten aan tafel nodigt ‘ De fornuizen zijn aangestoken, de eenden zijn geplukt en de gasten komen eraan’ Tijdens het diner volgde het Chianti-lied, het wijnlied, waarbij iedereen van harte meezong. Drie tenoren lieten zich voor het voorgerecht horen en een sopraan solo klonk voor het hoofdgerecht. Dirigent Gabrielka Clout had de algehele muzikale leiding en de pianobegeleiding werd verzorgd door Kazue Goto. Gedurende de avond werden er loten verkocht en tijdens de trekking waren er heel wat mensen blij met prachtige prijzen. De sfeer was geweldig, de bediening in stemmig zwart met rode strik of corsage, prachtig gedekte tafels en een heerlijk drie gangen menu. Na het bekende lied ‘We ‘ll meet again’ bedankte de jubileumcommissie de gasten voor de sponsoring van deze geslaagde avond. Een speciaal woord van dank voor Noor, Sjef, Brigitte, het vaste keukenpersoneel van de Commanderie en de belangeloze hulp van een aantal kennissen van koorleden. En natuurlijk niet te vergeten de eigen koorleden die in de bediening hebben mee gelopen en dit op een fantastische manier hebben gedaan. Zonder hun enthousiaste en kundige hulp was dit diner niet zo succesvol geweest.
Gedurende de avond werden er lotjes verkocht en tijdens de trekking van de loterij waren er heel wat mensen blij met prachtige prijzen van onze Goirlese middenstand.